Back to top

Mijn naam is Akash Sukhraj, opgegroeid in Goes (Zeeland) waar ik op jonge leeftijd met paarden in aanraking ben gekomen. Ik ben altijd erg competitief ingesteld geweest en ben begonnen met wedstrijden. Eerst springen maar kwam er al snel achter dat je botten kunnen breken als je over de 1.30m. vliegt zonder je paard...

Dus na ontelbare valpartijen en deuken in mijn ego ben ik verder gegaan in dressuur. Ik heb verschillende paarden voor eigenaren gereden op wedstrijden tot Lichte Tour.

Uiteindelijk voor mijn studie Human Resources verhuisd naar Rotterdam. Gedurende mijn studie ben ik paarden blijven rijden voor Hoeve Weltevreden, met name fokmerries voor het sport predicaat. Na mij studie ben ik het bedrijfsleven ingerold en heb ik tot mei 2019 gewerkt als Salesmanager bij Adecco Group Nederland.

Gedurende mijn hippische carrière werd ik erg vaak geconfronteerd met de gevolgen van slecht passende zadels. Door mezelf te verdiepen in zadels, en de pasvormen van verschillende merken, ontwikkelde ik een passie voor het ontwerp van een aantal zadels.

Mijn gedrevenheid en kritische houding maakte mij succesvol in mijn werk, maar maakte mijn een hele lastige klant voor de zadelmakers.
Totdat mijn laatste zadelfitter opperde dat ik zelf maar eens een opleiding moest gaan volgen voor zadelmaker. Dit triggerde mij waardoor ik in 2017 begon als weekend student bij Cumbria School of Saddlery in Shrewsbury. Ik prijs me tot op de dag van vandaag gelukkig dat ik tot de laatste lichting behoorde. En dat mijn werkgever flexibel was dat ik als parttime zadelfitter aan de slag kom, zo lang mijn werk er maar niet onder zou lijden.

Na de leerzame courses heb ik geleerd hoe een zadel opgebouwd wordt vanaf een kale zadelboom en kwam ik in contact met de beste zadelmakerijen ter wereld. Ik ben het dealerschap aangegaan met Kingsley in 2017 en in 2018 heb ik mijn assortiment uitgebreid met Wintec & Bates en Amerigo. In 2019 zijn Ideal Equestrian en Empire Saddles er bij gekomen en begin 2020 Edix Saddles.

Ik heb nu een mooie selectie merken voor ieder budget. Het is erg prettig voor mijn klanten dat ze keuze hebben. En dat ik mijn klant dan ook echt kan helpen aan het meest geschikte zadel. Een zadel wat goed past voor paard als zowel voor de ruiter. Vol passie en vakmanschap help ik je graag verder aan het beste zadel voor jou én je paard.

Benieuwd naar wat ik voor jou en jouw paard kan betekenen?
Vul dan snel het contactformulier in! Tot gauw?!