Back to top

Over Akash Saddlery

Akash Saddlery is gestart in 2017. Sinds die tijd zijn we enorm gegroeid, zowel nationaal als internationaal, met een groeiende klantenkring binnen Europa. Ook zijn we gegroeid op gebied van niveau en expertise, opgedaan bij de beste leermeesters internationaal gezien: Laurence Pearman en David May vanuit de Society of Master Saddlers en Jochen Schleese, Peter Menet en Kriemhild Morgenroth vanuit Saddlefit4Life zijn zomaar een paar mensen waar wij de fijne kneepjes van het vak hebben mogen leren.

Normaal gesproken wonen we ieder kwartaal verschillende seminars bij in het binnen- en buitenland, waaronder Duitsland, Engeland en Canada. Gewoonweg omdat we als zadelspecialist te maken hebben met verschillende facetten op en rondom paarden en wij het belangrijk vinden om up-to-date te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en technologieën omtrent paarden, welzijn, zadels, leder en medisch vlak. Zelfs toen we tijdens de coronacrisis door alle restricties werden beperkt, hebben we onze kennisoverdracht uitgevoerd via Zoom, Teams en Skype.

Akash ontwikkelt zich nog ieder kwartaal als onafhankelijk expert en zadelspecialist. Meten is weten en daarom werken wij niet op basis van alleen een ambacht of een mening. Wij werken op basis van feiten en dat kan alleen door goede en nauwkeurige metingen. Het oude ambacht vernieuwt met de ideeën en technologische vooruitgang van nu.

Ons doel is paardenwelzijn naar een hoger niveau te tillen door middel van deze expertise, maar ook door samen te werken met de beste specialisten op veterinair gebied. Ook is een goede samenwerking met verschillende hoefsmeden, (osteo)fysio’s, paardenmeters en tandartsen van belang. Voeding en huisvesting zijn ook cruciale punten waar we nauwkeurig naar kijken. Wij maken gebruik van verschillende nauwkeurige meetinstrumenten en maken een actuele meting van het paard op de dag van bezoek.

Wij zijn naast zadelspecialisten ook ruiters. Vanuit dit perspectief kijken we naar de combinatie van paard en ruiter en adviseren wij. Geheel onafhankelijk, omdat wij van mening zijn dat een goed passend zadel voor iedereen haalbaar moet zijn. Wij maken geen onderscheid in discipline, gebruiksdoel of niveau van de combinatie. Mede hierom hebben wij altijd een ruime voorraad zadels van onze merken, zodat we in veel gevallen direct een zadel kunnen achterlaten. Van veelzijdigheid en boomloos zadel tot dressuur- en springzadel en alles daaromheen. In het geval van compleet maatwerk – ons specialisme – zijn we gebonden aan een levertijd, omdat jouw zadel dan gefabriceerd moet worden. Optioneel kan er gebruik gemaakt worden van een tijdelijk huurzadel, indien jouw eigen zadel niet passend gemaakt kan worden. Het wachten wordt uiteraard beloond als het prachtige stukje vakmanschap na 2 à 3 maanden aangeleverd wordt.

Er is alleen geen enkel zadel op de wereld wat een paardenleven blijft passen zonder regulier onderhoud. Iedere maand veranderen paarden, iedere drie maanden dient het paard opnieuw gemeten te worden en het zadel aangepast te worden. Dit voorkomt dat er ineens hele grote aanpassingen verricht moeten worden waar paard en ruiter erg aan moeten wennen. Dit komt niet ten goede aan de harmonie en dat proberen we dan ook altijd te voorkomen.

In het ergste geval moeten we concluderen dat het nieuw aangeschafte zadel helemaal niet meer past of passend te krijgen is. In dat geval proberen we altijd in overleg tot een passende oplossing te komen. Paarden zijn tenslotte, net als wij mensen, onderhevig aan veranderingen waardoor we niet ontkomen aan lichamelijke veranderingen.


Het team

Wendy
Wendy van Team Akash Saddlery Wendy Plomp is de ondernemer voor ondernemers. Wendy is naast een bekende amazone en jurylid dressuur op subtopniveau ook fokker en uitbater van haar eigen stal “Waalsehoeve.” Sinds 2008 is ze actief in de sport en fokkerij en veel van de Waalsehoeve-nakomelingen presteren in het binnen- en buitenland.

Sinds september 2020 staat onze Wendy voor jullie klaar om een afspraak met een van onze zadelspecialisten in te plannen. Met haar eigen onderneming, Equine Business Babes, ondersteunt Wendy hippische ondernemers als Akash. Zo heeft iedereen binnen Team Akash Saddlery zijn/haar eigen takenportfolio en kunnen we doen wat we leuk vinden en waar we goed in zijn. Voor Akash Saddlery zorgt Wendy dat de binnenkomende e-mails snel beantwoord en ingepland worden. Alle vraagstukken komen centraal bij Wendy binnen en zo voorziet ze jullie van een snelle terugkoppeling. Op deze manier kunnen de zadelspecialisten zich volledig richten op de zadels en klanten de tijd geven die ze verdienen.


Wilhelmien
Wilhelmien van Team Akash Saddlery Wilhelmien van Vugt is jaren actief geweest als ruiter op landelijk niveau en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkelt als administratieve duizendpoot en virtueel assistent met haar eigen onderneming, Wilhelmien VA. Ze is nog nauw betrokken met de hippische sector vanuit haar rol als bestuurslid bij de rijvereniging en als jurylid dressuur.

Wilhelmien regelt binnen Akash Saddlery vrijwel alles wat anderen laten liggen. Ze doet eigenlijk dus gewoon alles. Indien je Wilhelmien aan de lijn krijgt of in je mailbox ziet verschijnen, ben je wel de sjaak – wij waarschuwen je dus alvast. Wilhelmien is de debiteuren- en incassospecialiste van en voor Akash Saddlery.


Akash van Team Akash Saddlery Akash
Akash Sukhraj, opgegroeid in Goes (Zeeland), waar ik op jonge leeftijd met paarden in aanraking ben gekomen. Ik ben altijd erg competitief ingesteld geweest en ben begonnen met wedstrijden. Eerst springen, maar ik kwam er al snel achter dat je botten kunnen breken als je over de 1.30 meter vliegt zonder je paard... Dus na ontelbare valpartijen en deuken in mijn ego, ben ik verder gegaan in dressuur. Ik heb verschillende paarden voor eigenaren gereden op wedstrijden tot Lichte Tour.

Uiteindelijk ben ik voor mijn studie Human Resources verhuisd naar Rotterdam. Gedurende mijn studie ben ik paarden blijven rijden voor Hoeve Weltevreden, met name fokmerries voor het sportpredicaat. Na mijn studie ben ik het bedrijfsleven ingerold en heb ik tot mei 2019 gewerkt als Salesmanager bij Adecco Group Nederland.

Gedurende mijn hippische carrière werd ik erg vaak geconfronteerd met de gevolgen van slecht passende zadels. Door mezelf te verdiepen in zadels en de pasvormen van verschillende merken, ontwikkelde ik een passie voor het ontwerp van een aantal zadels. Mijn gedrevenheid en kritische houding maakte mij succesvol in mijn werk, maar maakte mij een hele lastige klant voor de zadelmakers. Totdat mijn laatste zadelfitter opperde dat ik zelf maar eens een opleiding moest gaan volgen tot zadelmaker. Dit triggerde mij, waardoor ik in 2017 begon als weekendstudent bij Cumbria School of Saddlery in Shrewsbury.

Ik prijs me tot op de dag van vandaag gelukkig dat ik tot de laatste lichting behoorde. En dat mijn werkgever flexibel was dat ik als parttime-zadelfitter aan de slag kon, zo lang mijn werk er maar niet onder zou lijden. Na de leerzame courses heb ik geleerd hoe een zadel opgebouwd wordt vanaf een kale zadelboom en kwam ik in contact met de beste zadelspecialisten en zadelmakerijen ter wereld. Ik ben het dealerschap aangegaan met Kingsley in 2017 en in 2018 heb ik mijn assortiment uitgebreid met Wintec, Bates en Amerigo. In 2019 zijn Ideal Equestrian en Empire Saddles erbij gekomen en begin 2020 EDIX Saddles en IKONIC Saddles.

Begin 2021 ben ik gestart met de opleiding Saddlefit4Life, om paardenwelzijn naar een hoger plan te tillen. Door de start van deze opleiding ben ik ook in contact gekomen met Kriemhild Morgenroth, een begrip op het gebied van zadelergonomie wereldwijd. Ik heb na het behalen van diploma’s en certificaten het alleenrecht verkregen om de Morgenroth-zadels binnen Nederland en België te verkopen. Een oud ambacht in een nieuw jasje gestoken en met de nieuwste technologieën bij elkaar gebracht. Deze kennis zet ik selectief in om mensen onder de naam van mijn bedrijf op te leiden, maar ook om de echte probleemgevallen en probleemcombinaties op weg te helpen.

Wij hebben een mooie selectie merken binnen ieder budget. Het is erg prettig voor mijn klanten dat ze keuze hebben en dat ik mijn klant dan ook echt kan helpen aan het meest geschikte zadel. Een zadel dat goed past, zowel voor het paard als voor de ruiter. Vol passie en vakmanschap help ik je graag verder aan het beste zadel voor jou én je paard.

Benieuwd naar wat ik voor jou en jouw paard kan betekenen? Vul dan snel het contactformulier in! Tot gauw?!